Op deze pagina vind je onze veelgestelde vragen op het gebied van:
- Algemeen en contact
- Wijzigen of opzeggen
- Vergoedingen en voorwaarden
- Dekkingen
- Schade indienen
- Dekking bij onrust, terrorisme of een natuurramp
- Incasseren van de premie
Op deze pagina vind je onze veelgestelde vragen op het gebied van:
Heb je een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering?
De ingangsdatum van je reisverzekering staat op je polisblad. De dekking gaat telkens in als een verzekerde en/of bagage het huisadres verlaat voor een reis. En eindigt bij terugkeer op het huisadres. Verzekerd zijn reizen van maximaal zestig dagen aaneengesloten. Tenzij op het polisblad een ander aantal dagen staat. De premie moet betaald zijn voordat de dekking van de verzekering ingaat, anders ben je niet verzekerd.
Heb je een Kortlopende Annuleringsverzekering?
Deze verzekering gaat in op de datum van afgifte die op het verzekeringsbewijs staat. Het eindigt direct na de op het verzekeringsbewijs vermelde einddatum of direct op de datum waarop de reis wordt geannuleerd c.q. wordt afgebroken.
Heb je een Pechhulp Verzekering afgesloten?
De Pechhulp Verzekering gaat niet eerder in dan op de vijfde dag nadat deze is aangevraagd. Voor de ingangsdatum van je Pechhulp Verzekering raadpleeg je je persoonlijke polis.
Het is afhankelijk van het soort verzekering in welke landen je verzekerd bent. Bij een Kortlopende Reisverzekering zijn er vier dekkingsgebieden:
Doorlopende Reisverzekering
Bij een Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering zijn er twee dekkingsgebieden:
Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking.
Onze Pechhulp Verzekering kent vier dekkingsgebieden:
Werelddekking is niet mogelijk op onze Pechhulp Verzekering geen optie. Heb je een Pechhulp Verzekering met Europadekking (excl. of inclusief Nederlandse woonplaats)? Dan ben je in de volgende landen verzekerd:
Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroätie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden en Zwitserland.
Een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan gebeuren dat je tijdens het wintersporten schade veroorzaakt aan een persoon of de spullen van die persoon. Het zal afhangen van de omstandigheden of je aansprakelijk bent voor dit soort schade. Belangrijk om te weten is dat de Doorlopende- en Kortlopende Reisverzekering van Allianz Assistance geen dekking biedt voor wettelijke aansprakelijkheid. Om je hiervoor te beschermen heb je een WA-verzekering nodig.
Let op: in Italië ben je wettelijk verplicht om tijdens de wintersportvakantie een verzekering te hebben voor eventuele schade die je veroorzaakt. Controleer dus goed of je deze verzekering hebt en of je in Italië tijdens de wintersport hiervoor bent verzekerd.
Het ministerie van Buitenlandse zaken brengt veiligheidssituaties per land in kaart. Zij hebben daarvoor dag en nacht contact met Nederlandse ambassades en consulaten die goed weten wat er speelt in een land. Aan de hand van deze informatie wordt bepaald hoe veilig een land is. Op basis daarvan brengen zij een (reis)advies uit. Voor dit advies hanteren zij vier kleurcodes:
Bij de hoogste classificatie (rood) raadt het ministerie van Buitenlandse zaken reizigers af om een bepaald land te bezoeken. In de volksmond heet dit ook wel een negatief reisadvies.
Als je reist naar een land waarvoor alleen veiligheidsrisico’s gelden (code geel), dan ben je gedekt via de reis- en annuleringsverzekering. Is er sprake van gedwongen oponthoud door natuurgeweld of staking en moet je daardoor langer blijven dan gepland? Dan dekt de reisverzekering de extra reis- en verblijfskosten. Dit geldt ook voor schade aan de bagage. De reisverzekering blijft geldig tot terugkeer in Nederland.
Landen waarvoor code rood of oranje geldt zijn niet veilig om te bezoeken. Je kunt contact opnemen met je reisorganisatie of touroperator om de reis om te boeken. Besluit je om toch naar een land af te reizen waarvoor een negatief reisadvies geldt, dan wordt normale reisschade zoals verloren bagage wel vergoed. Schade die ontstaat door de onveilige situatie wordt niet vergoed. Dit zijn bijvoorbeeld onkosten door het vroegtijdig beëindigen van de reis of de kosten van repatriëring.
Bij het afsluiten van een verzekering kies je de wijze waarop je de premie wilt betalen. Wanneer de premie niet op tijd is betaald of de automatische incasso niet is gelukt, incasseren wij de premie op een andere manier dan de door jouw gekozen betaalwijze. Wij kunnen je dan op twee manieren vragen om te betalen:
Neem contact op met onze afdeling debiteurenbeheer.
E-mail: debiteuren.ma.nl@allianz.com
Telefoon: (020) 592 9890 *
Bereikbaar op werkdagen: 10:00-12:00 en 13:00-15:00
*Bellen tegen standaard tarief, geen extra kosten.